Aluminium

Aluminium is een metaalsoort dat tegenwoordig voor bijna alles gebruikt wordt. je vind het in auto’s, elektronische apparaten en nog veel meer. Maar deze metaalsoort is nog helemaal niet zo heel oud.

Aluminium is sinds 1807 in onze wereld, in dat jaar is het namelijk ontdekt door de Britse Humphry Davy, die het verkreeg uit aluminiumoxide. Voor deze tijd waren er al verbindingen bekend zoals aluin. Aluin werd veelvuldig gebruikt in de gezondheidszorg om te zorgen dat bloedingen gestelpt werden.

Tussen 1807 en 1886 was het metaal zeer zeldzaam en werd het niet gebruikt zoals het vandaag wordt gebruikt. In 1886 werd het metaal op grote schaal geproduceerd dankzij het Hall-Héroult-proces.

Aluminium-buizen-slider

Dankzij dit proces kunnen we tegenwoordig aluminium zo veelvuldig gebruiken. Aluminium wordt namelijk gebruikt voor heel veel dingen, van cola blikjes tot auto onderdelen, ook in fabrieken gebruiken ze het in grote schaal. Aluminium buizen en profielen zijn voorbeelden van uitwerkingen van het metaal dat vaak wordt gebruikt in de bouw en fabrieken.

Het word zo veel gebruikt omdat het een makkelijk te vormen metaal is wat corrosie bestendig is en maar één derde van het gewicht van staal heeft. Het metaal is ook een goede geleider en kan ook in de elektro techniek prima worden gebruikt.

 

Author: admin

Share This Post On