Cat 5e Kabel

Iedereen thuis met een internetkabel weet hoe hij eruit ziet en hoe lang die is, maar weten ze ook wat voor kabel het is? Tegenwoordig is de cat 5e kabel één van de meest gebruikte internetkabels. Hieronder geef ik meer informatie over deze kabel.

De Category 5E kabel zoals hij oorspronkelijk heet, heeft net als de Category 6 kabel een snelheid van 1.000Mbit/s echter verschilt de bandbreedte, de bandbreedte van de Cat 5e kabel is 100mhz, al is die van de Cat 6 kabel al weer 250mhz.

cat5e-025m-zwart-utp-kabel

Bij deze kabels is het dat de lengte van deze kabels niet langer mag zijn dan 100M. Als dit wel zo is kan de kabel te weinig data vervoeren en is hij niet gemaakt via de standaard waar hij aan moet voldoen.

Ook is er een verschil of u de UTP kabel wilt of de FTP kabel. Hier zit het verschil in de afscherming tussen de aderen of tussen de buitenmantel. Een kabel met afscherming is beter bestand tegen storing of kabel breuken. Daarom moeten UTP niet gebruikt worden in fabriekshallen of bij zeer zware elektronische apparaten. Deze kabels zijn dus beter bestemd voor bepaald kantoor werk en het thuisfront.

Author: admin

Share This Post On