Een specialist in scheren

Niet iedereen kan zich een specialist in scheren noemen. De een scheert simpelweg met een elektrisch scheerapparaat, de ander heeft de voorkeur voor een safety razor of een straight razor. Die laatste twee vergen echter wel een goed techniek, en die heb ik nog niet!

Om deze techniek te leren heb ik wat zitten Googlen. Er zijn gelukkig ontzettend veel filmpjes en tutorials te vinden over hoe je het beste kunt scheren en welke middelen men het beste kan gebruiken. Het is natuurlijk wel stoer om met een ontzettend scherp mes de baardgroei te proberen temmen.

Bij het scheren met een safety razor of een straight razor (die overigens ook wel shavette wordt genoemd) moet men ook een scheerkwastje hebben.Ook hierin zit verschil. De haren van de kwastjes zijn meestal van stug dierenhaar gemaakt. Denk hierbij aan aan varkenshaar of haar van de das. Juist het haar van deze dieren is heel stuk en daardoor uitermate geschikt voor het maken van een scheerkwast. Ook worden deze haren voor normale kwasten gebruikt.

Naast scheerschuim bestaat er ook scheergel. Ik geloof dat het enige grote verschil hierbij zit in wat je zelf fijn vindt. Zo zijn er ook mensen die scheerzeep gebruiken, maar ik denk dat ik gewoon scheerschuim ga gebruiken, Dat heeft toch dat nostalgische!

Author: admin

Share This Post On