Een specialist in steigerhout behandelen

Meubels van steigerhout zijn op dit moment erg populair. Meubels voor in huis, of in je tuin, het kan allemaal. Maar, het is wel belangrijk dat je het hout behandeld, voordat je ermee aan de slag gaat. Anders kun je maar kort genieten van je tuinmeubelen. Het is dus handig om het product te behandelen met steigerhoutbeits.

 

Waarom moet je steigerhout behandelen voordat je het gebruikt?

Steigerhout staat erom bekend dat het snel vocht op neemt, maar ook weer snel droog wordt, omdat het van naaldhout wordt gemaakt. Het is dus belangrijk dat steigerhout koopt van goede kwaliteit, voor een langere levensduur. Meubelen die binnen staan, zullen onbehandeld wel langer mee gaan dan meubelen die buiten staan. Dit geld niet alleen voor steigerhout meubels, alle soorten houten meubels worden gelakt of behandeld met bijvoorbeeld een Woodcare product.

 

Hoe behandel je steigerhout?

Ook voor de behandeling van het hout, is het belangrijk er op te letten, dat je een goed product koopt. Er zijn heel veel verschillende producten, maar ze zijn echt niet allemaal van goede kwaliteit.

 

Steigerhout behandelen met Steigerhoutbeits

Als je de planken met steigerhoutbeits behandeld, geeft dit een trendy afwerking. Het hout krijgt het effect van oud steigerhout. Met deze beits blijf je de mooie houtstructuur van de planken zien. Dit geeft een mooi effect voor het gebruik van steigerhout binnenshuis. Het gebruik van steigerhoutbeits voor tuinmeubels is meer voor de duurzaamheid van de meubels.

Om de meubels extra te beschremen kun je daarna nog een laag hardwaxolie of hardwax aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de vlekken van dranken en etenswaren, niet in het hout trekken.

Author: admin

Share This Post On