Een vingerlasfrees

Een vingerlasfrees wordt ook wel een vingerfrees genoemd. Een frees is er in veel verschillende soorten, het gebruik hangt af van wat er wordt gemaakt en dan nog in veel verschillende maten. Met behulp van een freesmachine kom je tot mooi precisiewerk.
Frezen betekent dat met een frees, een roterend stuk gereedschap, materiaal wordt weggehaald. Het frezen komt vooral voor in bedrijven waar aan hout, metaal of kunststof wordt gewerkt, als onderdeel of als eindproduct. De meeste freesmachines worden daar door computers aangestuurd.

getimage

Een vingerlasfrees is bestemd voor vingerfrezen, of universele frezen, zoals dat heet centraal snijdend. Daardoor kan er niet mee worden geboord. Dat heeft te maken met verspaning en een andere richting. Maar daar zijn andere frezen weer bijzonder geschikt voor.

Waar het om gaat is wat je wel met een vingerlasfrees kunt doen. Je kunt met een vingerlasfrees onder meer werken aan het verbreden van de oppervlakken van hout en aan het verlengen van stukken of delen hout. Dan kom je uit bij de meer professionele vormen van houtbewerking. Door het precisiemateriaal dat een vingerlasfrees of vingerfrees is krijg je het precisiewerk dat nodig is. En dat is dan weer precies waar het bij het frezen en specifiek bij een vigerlasfrees om gaat. Zo maak je met een groot lijmoppervlak verbindingen die nauwelijks breekbaar zijn.

Een vingerlasfrees of vingerfrees is te gebruiken in en met allerlei verschillende vormen en maten, van behoorlijk klein tot behoorlijke groot. Een vingerlasfrees kan je dus bijzonder goed van pas komen. Je kunt er met handigheid goed mee uit de voeten.
Je maakt er maatwerk mee, met al die verschillende mogelijkheden, met die toepassingen en met die grote hoeveelheid van soorten en maten. Dat kan allemaal met een vingerlasfrees.

Author: admin

Share This Post On