Er gaat niets boven een duik in je eigen zwembad!

Wat is er nu lekkerder dan even in je eigen zwembad springen op een lekker warme zomerse dag? Daar kan toch bar weinig aan tippen. En vergis je niet, zwembaden zijn echt niet alleen leuk voor kinderen. En helemaal niet als deze in je eigen achtertuin staat en je hier met niets of niemand rekening hoeft te houden. Hiermee bedoelen we dat je alleen met jezelf of met je eigen gezin, partner of vrienden te maken hebt. En dat komt de ontspanning alleen maar meer ten goede. Zwembaden zijn er in vele varianten. Er zijn enkele belangrijke zaken waar je op dient te letten als je van plan bent om er eentje aan te schaffen. In dit artikel staan we, zij het beknopt, even stil bij de belangrijkste punten van aandacht. Want zo maar een zwembad kopen is iets dat we je echt afraden.

 

zwembad

Soorten zwembaden

Een zwembad kopen lijkt zo gemakkelijk. Tot je ineens tot de ontdekking komt dat er wel heel veel aanbod is en je hierdoor bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Je doet er dan ook goed aan om vooraf een aantal zaken helder te hebben. Zo is het goed om van tevoren te weten waar je het zwembad neer wil gaan zetten. Is het model dat je in gedachten hebt niet te groot of wellicht heb je meer ruimte dan je dacht en dan kies je liever voor een maatje groter. En kijk ook zeker naar de ondergrond waar je het op neer wil zetten. Grofweg kunnen we drie soorten swimming pools onderscheiden. We noemen ze hierna.

Opblaasbare baden
Dit type is verreweg het meest bekende model zwembad dat er is. Het voordeel van dit type bad is dat je het snel op kunt zetten en ook relatief snel weer opgeruimd hebt. Zeker als je gebruikmaakt van een elektrische pomp voor het opblazen en laten ontsnappen van de benodigde lucht. Je bent wat flexibeler in het kiezen van de plaats van neerzetten en je kunt het gemakkelijk meenemen. Bijvoorbeeld naar de camping of naar opa en oma. Nadeel is dat ze wat kwetsbaarder zijn (lek raken) en de vaak toch ietwat beperktere afmetingen.

De “Easy Setup” variant
Een type zwembad dat ook gebruikmaakt van lucht, maar minder kwetsbaar is dan het hierboven genoemde type is het Easy Setup type bad. De opblaasbare rand is de bovenkant van het bad. Deze vul je met lucht en wanneer je het daarna vult met water komt deze rand naar. Je hebt een ruime keus in afmetingen, van klein tot zeer ruim waarbij je gerust met meerdere mensen in deze zwembaden kunt genieten. Accessoires als een zwembadpomp en zwembadverwarming, al dan niet inbegrepen of optioneel, zorgen ervoor dat je de hele zomer van dit type bad kunt genieten. Natuurlijk maak je dan wel gebruik van onderhoudsartikelen als bijvoorbeeld chloortabletten.

Zwembaden met frame
Het laatste type bad dat we graag onder je aandacht willen brengen is het zwembad met frame. Voornaamste voordeel van dit type bad is dat deze baden veel minder kwetsbaar zijn dan de andere baden. Deze zwembaden vergen wat meer tijd om op te zetten, maar wanneer deze eenmaal staan dan kan het grote genieten beginnen. Ook deze zwembaden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Ook hier zijn accessoires als de eerder genoemde zwembadpomp, zwembadverwarming en onderhouds- en reinigingsartikelen onontbeerlijk als je deze zwemvijvers een heel seizoen wil laten staan.

Denk aan je portemonnee!

Steeds meer mensen kiezen voor een zwembad achter in de tuin. Deze trend is opgepakt door de commercie en je ziet dan ook een toename van deze producten in de fysieke winkels. Hier betaal je echter beduidend meer dan bij online shop. Dus doe jezelf en jouw portemonnee een lol en koop jouw zwembad snel, eenvoudig en veilig via de betere webshop.

Author: admin

Share This Post On