Gebruik gaslichtafsluiten.nl voor goedkope energie

Een tijdje geleden kwam ik tot de conclusie dat ik naar mijn idee teveel moest betalen voor gas, water en licht. Ik ben eens gaan informeren bij familie, vrienden en kennissen en ja hoor, ik kwam al snel tot de conclusie dat ik wel erg veel moest betalen. Ze gaven mij het advies om de prijzen eens te vergelijken op internet met andere energieleverancier. Ik kwam uit op een energievergelijkingssite en ik heb alles eens goed onder de loep genomen. Er stond dat je binnen een paar minuten wist hoeveel je kon besparen en binnen vijf minuten kon alles geregeld zijn. Ik vroeg me af of dit inderdaad zo eenvoudig was. Ik belde een vriend op en hij zei dat hij ook net over was gestapt en dat het allemaal snel en goed wordt geregeld.

Gemakkelijk besparen
Ik heb de keuze gemaakt en heb aan de hand van mijn jaarrekening de tarieven voor het gas, water en licht bekeken en met de vergelijkingssite vergeleken. De andere energieleveranciers waren inderdaad een stuk goedkoper. Ik kon per jaar tot wel 376 euro besparen. Dit schudde mij wakker en ik heb meteen de keuze gemaakt om de overstap te laten regelen. Ik kon namelijk gebruik maken van de gratis overstapservice, die werd aangeboden door de energievergelijkingssite.

Tips waar je op moet letten bij overstappen van energieleverancier
Bij het overstappen naar een andere energie aanbieder is het belangrijk om een aantal factoren goed in de gaten te houden. Let daarom goed op en lees mijn tips door, zodat je hier zelf aan kunt denken bij het vergelijken:

  • Lees altijd goed de algemene leveringsvoorwaarden door, zodat je weet waar je aan toe bent.
  • Hoelang is de looptijd en gelden er variabele of vaste tarieven?
  • Zorg dat je een energievergelijkingssite hebt waarbij minimaal 20 aanbieders met elkaar worden vergeleken, zodat je een goed beeld hebt van de prijzen.
  • Stap nooit over zonder je erin te verdiepen en lees op internet de reviews.
  • Er wordt vaak een welkomstpremie aangeboden, maar wanneer wordt deze betaald? Je moet meestal een jaar energie afnemen en dan krijg je na een jaar de korting uitbetaald, of deze wordt verrekend met de jaarrekening.
  • Het is van belang dat je goed bent voorbereid als je over gaat stappen. Ik wist in het begin niets van overstappen naar een andere energiemaatschappij, maar intussen heb ik er veel van geleerd door er veel over te lezen en door er met anderen over te praten.

Zelf geld besparen met gas water en licht
Je kunt overstappen naar een andere energieleverancier. Maar wist je dat je ook ieder jaar veel geld kunt besparen door zelf op je energieverbruik te letten? Je kunt bijvoorbeeld minder lang douchen, daardoor zal het waterverbruik ook afnemen. Maar ook door op tijd de lampen uit te doen, apparaten niet in stand-by te laten staan, door de verwarming op tijd terug te zetten en de stekkers uit het stopcontact te halen wanneer je een apparaat niet gebruikt, bespaar jij energie. Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jij je er ook bewust van bent hoeveel je zelf kunt besparen. Op www.gaslichtafsluiten.nl lees je ook meer informatie over gas en stroom.

Denk jij er aan om de verwarming terug te zetten of word je in de ochtend wakker, omdat het te warm is op je slaapkamer? Vele mensen zijn zich er niet zo van bewust wat ze per jaar kunnen besparen door apparaten op tijd uit te zetten, maar ik heb er veel van geleerd. Ik heb een dubbele meter en als jij die ook hebt, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk de wasmachine aanzet op tijden dat het lage tarief geldt (meestal na negen uur in de avonden en in de weekenden). Een wasmachine is een echte stroomvreter en alleen al door hierop te letten, ga jij ervoor zorgen dat je verbruik naar beneden gaat. Deel jouw ervaringen ook hier en vertel wat jij doet om de kosten zo laag mogelijk te houden en hoe jij de overstap van je huidige naar een andere energieleverancier hebt ervaren!

 

Author: admin

Share This Post On