Hoe kan ik het best wespen verdelgen?

Zelf wespen bestrijden

Het is de nachtmerrie van iedereen, een wespennest in of rond het huis! Maar kun je die ook zelf bestrijden?

In dit artikel bekijken zelf wespen bestrijden mogelijk is.

Eerst en vooral wil ik het even hebben over waarom er wespen zijn. Ondanks wat veel mensen denken kunnen wespen heel nuttig werk verrichten. Zo zijn ze bestuivers van stuifmeel en eten ze dodelijk afval op van kleiner insecten, eveneens doden ze ongedierte.

Het ene jaar zijn er trouwens meer wespen dan andere jaren, dit heeft te doen met onder andere temperatuur verschillen.

Hoe vind je nu een wespennest?

Het is heel gemakkelijk om een nest te lokaliseren. Het enige wat je moet doen is kijken waar de wespen heen gaan, dat kan een gat in de muur zijn bijvoorbeeld of een in de grond, wespen in de grond komen namelijk ook regelmatig voor.

Eens je het nest hebt gevonden kun je bekijken of je het zelf kan bestrijden.

Niet elk nest kan je zelf bestrijden. Nesten die bijvoorbeeld in een boom of ergens anders aanhangen kun je het best niet zelf bestrijden, de wespen worden agressief en gaan zeker aanvallen!

Welke nesten kun je dan wel bestrijden en met wat?

Wespen kunnen hey best worden bestreden als ze ergens in zitten, zo denk ik aan wespen in de grond bijvoorbeeld of in de muur. Er zijn diverse producten te koop in de handel om wespen te verdelen.

Wees wel heel voorzichtig! Steken van wespen kunnen heel pijnlijk zijn en sommige mensen hebben zelfs een allergie! Wespen bestrijden gaat het best met een schuimspray of wespenpoeder.  Gebruik alleen middel dat alleen voor de verdeling van wespen bedoeld is! En lees heel goed de bijsluiter! Het verdelgen van wespen doe je trouwens het beste ’s avonds, dan zijn de dieren rustig.

 

wespenverdelgen

Author: admin

Share This Post On