Hoe kan je een jacuzzi goed reinigen?

Heb je een eigen jacuzzi in je tuin staan? Dan zal je er waarschijnlijk regelmatig gebruik van maken. Het hebben van een eigen jacuzzi is heerlijk, maar het zal zeker ook een flinke investering zijn geweest. Om die reden is het dan ook belangrijk dat je de jacuzzi goed blijft onderhouden zodat de levensduur zo lang mogelijk wordt. Het reinigen van de jacuzzi is hierbij een belangrijk onderdeel, maar hoe kan je dit nou doen en wat heb je precies nodig? Spa Care Brabant vertelt er wat meer over.

Het reinigen van de leidingen

Je zal gedurende een jaar de jacuzzi meerdere malen helemaal leeg laten lopen, voordat je dit gaat doen wordt het aangeraden om eerste de binnenkanten van de leidingen goed te reinigen. Hier heb je speciale middeltjes voor, zoals Spa Tube Clean. Je kan dit reinigingsmiddel aan het water toevoegen, daarna moet je de pomp van de jacuzzi even aanzetten zodat het middel goed door het water en alle leidingen kan verspreiden. Als alle leidingen gereinigd zijn, kan je de jacuzzi leegmaken en de binnenkant even met een tuinslang uitspuiten. De reden waarom je dit pas doet wanneer je de jacuzzi leeg wilt laten is natuurlijk omdat je anders een hele periode in vervuild water gaat zitten.

Het verversen van het water

Het regelmatig verversen van het jacuzzi water is erg belangrijk. Het wordt aangeraden om het water 3 tot 4 keer te versen, één keer in elk kwartaal dus. Wanneer je het water weg laat lopen, zorg er dan in ieder geval voor dat de pomp altijd uit staat. Wanneer je het water weg hebt laten lopen kan je de jacuzzi zelf een onderhoudsbeurt geven door de kuip goed schoon te maken met een schoonmaakmiddel zoals Whirlpool Cleaner. Dit kan je doen in combinatie met een zachte spons of een zacht doekje, het is hierbij belangrijk dat je vooral de waterlijn goed schoonmaakt aangezien hier het snelste aanslag of vuil kan ontstaan. Reinig buiten de kuip ook de hoofdsteunen en de jacuzzi cover, zo kunnen deze voorwerpen geen vuil afgeven aan het verse en schone water. Gebruik voor het vullen van de jacuzzi overigens altijd leiding water en geen regen- of putwater, daar zit vaak veel te veel vervuiling in.

Het schoonmaken van de filter

De filter dien je minstens een keer per maand te reinigen, let er ook hierbij goed op dat de pomp niet aanstaat. Wanneer je de filter te weinig of niet goed reinigt dan kan er een slechte watercirculatie ontstaan, dit komt omdat de filter natuurlijk verstopt raakt door kalkaanslag. Wanneer je de filter uit de jacuzzi haalt kan je deze even met een tuinslang uitspuiten om het grove vuil eruit te halen, hierna kan je de filter in een emmer of bak leggen waarin je een speciaal reinigingsmiddel in hebt gedaan. Nadat de filter er enkele minuten in heeft gelegen kan je deze nogmaals uitspoelen met de tuinslang en de filter is weer schoon. Het wordt ook aangeraden om ieder jaar de filter te vervangen.

Author: admin

Share This Post On