Hulp bij zakelijke verzekeringen

Stel je bent een zelfstandig ondernemer of je besluit als ZZP’er aan de slag te gaan. Aan de slag als ZZP’er heeft veel voordelen. Je bent eigen baas en kiest dus zelf je klussen uit. Dit geeft ook altijd een goede motivatie voor het werken. Je werkt immers altijd en direct voor je eigen portemonnee, maar wat veel mensen wel eens vergeten is dat het ook belangrijk is om zakelijke verzekeringen af te sluiten als je een eigen bedrijf begint. Als je in loondienst zou zijn, dan ben je via je werkgever goed verzekerd tegen bijvoorbeeld ziekte of aansprakelijkheid, dit moet je als zelfstandige zelf regelen.

 

Waarom een zakelijke verzekering?

Waarom zou je moeten kiezen voor een zakelijke verzekering als ZZP’er, je bent immers als particulier al prima verzekerd en je hebt toch geen mensen en dienst? Toch is het belangrijk jezelf ook zakelijk te verzekeren. Als je namelijk een werk gerelateerd ongeluk krijgt of schade veroorzaakt tijdens het werk dan keert de particuliere verzekering niet uit. Hierbij kan je denken aan koffie die je over je laptop laat vallen. Tot bijvoorbeeld een ongeluk met een ladder als je als schilder aan het werk bent. Kosten van ongelukken kunnen behoorlijk in de cijfers lopen en zouden zonder goede verzekering wel eens het einde van je carrière als zelfstandige kunnen betekenen.

 

Verschillende soorten zakelijke verzekeringen

Met alleen de aansprakelijkheidsverzekering ben je er nog niet als zelfstandige. Zo is het verstandig een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Want als je om lichamelijke redenen of vanwege psychische klachten niet meer in staat bent je werk te doen dan heb je nog wel inkomsten nodig. Een rechtsbijstandverzekering voor als je zakelijke geschillen op moet lossen met klanten of andere bedrijven.  Een zakelijke autoverzekering als je gebruik maakt van een bedrijfsauto. En je bedrijfspand kan je verzekeren doormiddel van een gebouwenverzekering.

 

Met mensen in loondienst

Als je geen ZZP’er  bent, maar een zelfstandig ondernemer met mensen in loondienst dan heb je ook een verzuimverzekering nodig. Als namelijk een van je werknemers ziek wordt dan ben je verplicht de zieke werknemer in ieder geval twee jaar door te betalen. Als je hier niet voor verzekerd zou zijn, dan is dit geen doen. Natuurlijk ben je voor de zakelijke verzekeringen premie kwijt, maar als je niet verzekerd dan kan een kleine tegenvaller al leiden tot een faillissement.

 

Hulp nodig bij je zakelijke verzekeringen? Bezoek dan snel de website van adcam administraties. Specialisten in zakelijke verzekeringen voor bedrijven uit iedere branche en iedere grootte!

 

Author: admin

Share This Post On