Inrichten van je bedrijf

Het inrichten van het bedrijf kost veel tijd. Er moeten veel dingen geregeld en uitgedacht worden. Het gaat daarbij vaak om huurovereenkomsten waarbij er niet enorm veel aan het bedrijf zelf veranderd mag worden. De aankleding van het bedrijf moet dus functioneel zijn en geen schade achterlaten. Na het uitdenken met behulp van een moodboard kan het inrichten beginnen.

Uitdenken van de bedrijfssfeer

Het bepalen van de sfeer kan gemakkelijk uitgetekend worden met behulp van een moodboard. letterlijk betekent het moodboard ook wel sfeerbord. Met behulp van zo’n moodboard kan de sfeer makkelijk worden uitgetekend. Zo is het eenvoudig om voor de ontwerper te laten zien wat hij of zij precies in gedachten had. Een moodboard kan zowel online als offline gemaakt worden. Er zijn namelijk genoeg programma’s en sites die hulp bieden bij het maken van zo’n moodboard. Daarnaast kan er met afbeeldingen op een mdf plaat makkelijk een schets worden gegeven van de ruimte. Na het uitdenken van de sfeer kan het inrichten beginnen.

Muren schilderen of schilderijen ophangen?

Het schilderen van de muren binnen het bedrijf is vaak dus niet aan de orde. Tenzij men bij het opzeggen van de huurovereenkomst de muren weer terug in de originele staat wil schilderen. Het kan daarom functioneel zijn om bijvoorbeeld schilderijen of posters binnen het bedrijf op te hangen. Met deze vormen van muurdecoratie kan toch een duidelijke sfeer gecreëerd worden binnen het bedrijf.

Van elk onderwerp zijn wel schilderijen te koop. Om het neutraal te houden kan gekozen worden voor bijvoorbeeld een skyline van een stad. Vooral Londen, Parijs en New York zijn hierbij populaire steden die geschilderd worden. Van deze steden worden zo vaak schilderijen gemaakt dat er voor iedereen wel een passend schilderij tussen zit.
Andere populaire schilderijen die het goed doen op het kantoor hebben vaak te maken met natuur of abstracte kunst.

Kantoormeubelen die de sfeer bepalen

Niet alleen muurdecoratie geven een bepaald beeld van een kantoor. Ook de kantoormeubelen, zoals bijvoorbeeld elektronische lockers geven een bepaalde indruk. Zo kan er gekozen worden voor normale meubelen of echte design meubelen. Kantoormeubelen creëren een bepaalde sfeer. Zo zal je bij een advocatenkantoor niet snel hetzelfde meubilair tegenkomen als in een reisbureau.

Al met al is het inrichten van het kantoor een hele kluif. niet alleen het daadwerkelijk kopen van spullen maar het brainstormen over de sfeer is ook van belang. Maar wanneer hier voldoende tijd in wordt gestoken krijgt men er ook een mooi, chique en stijlvol kantoor voor terug.

Author: admin

Share This Post On