Intern Transport

Intern Transport in de logistieke sector

In de hedendaagse logistieke infrastructuur is het interne elektro transport niet meer weg te denken. Niet alleen is de traditionele pompwagen vervangen door een elektrisch model, ook de meeste heftrucks in logistieke werkruimtes zoals magazijnen worden aangestuurd door elektro motoren. Juist omdat er in magazijnen geen afdoende luchtzuivering kan plaats vinden wordt vaak gekozen voor een meer efficiënte en milieuvriendelijke oplossing door gebruik te maken van elektrisch aangedreven interne transport middelen.

De meest voorkomende interne transportmiddelen zijn onder te verdelen in vijf categorieën:

Elektrische pompwagens / stapelaars
Elektrische heftafel
Elektrische heftrucks
Hoogwerkers
Elektro trekker
Pallet Mover

Elektrische pompwagens / stapelaars

Deze interne transport middelen worden voornamelijk gebruikt voor het verplaatsen van individuele pallets, het laden van vrachtwagens en het order picken. Juist door de grote wendbaarheid kan een elektrische pompwagen of stapelaar functioneel worden ingezet in de meest logistieke situaties.

Elektrische heftafel

De elektrische heftafel is in feite geen intern transport middel maar door zijn mobiliteit en functie in de logistiek is het zinvol deze wel te vermelden. De elektrische heftafel wordt in veel situaties toegepast waarbij behoefte is aan een werkplek die in hoogte verstelbaar is.

Elektrische heftrucks

De elektrische heftruck is het meeste voorkomende interne transportmiddel. Door de grote inzetbaarheid en hefvermogen is de heftruck onmisbaar in logistieke processen. Deze heftrucks hebben een vermogen tot gemiddeld 8 ton, echter de varianten tot 2.5 ton worden het meest gebruikt. Bekende merken zijn onder andere Toyota, Linde en Jungheinrich.

Hoogwerkers

Hoogwerkers nemen een aparte positie in als we kijken naar de logistieke sector. In veel gevallen zal de hoogwerker worden ingezet om, zoals de naam het al zegt, te werken op grote hoogte. Door het beperkte hefvermogen en de lage snelheid is dit geen apparaat wat snel ingezet zal worden bij het verzendklaar maken van bestellingen.

Elektro trekker

De elektro trekker wordt voornamelijk ingezet bij het verplaatsen van bijvoorbeeld rolcontainers. De hogere snelheid en grotere trekkracht maakt dat de elektro trekker in veel gevallen de voorkeur krijgt bij het verplaatsen van grotere lasten boven de heftruck.

Author: admin

Share This Post On