Is een waterpijp roken schadelijk?

Meestal komen waterpijpen voor in de Oosterlijke landen, maar tegenwoordig zie je ze ook vaker in Nederland. Waterpijp tabak heb je in verschillende smaken, van appeltjestabak tot bijvoorbeeld munt. Ook kan een waterpijp bestaan uit verschillende materialen, van koperen waterpijp tot een glazen waterpijp.

Het roken van een waterpijp of shisha is eigenlijk overgewaaid uit het midden-oosten en India. Sommige mensen zien het roken van een waterpijp een alternatief voor een sigaret. In trendy cafes en bars in de grotere steden zie je het ook steeds meer voorkomen.

Hoewel het roken van een waterpijp een relaxte en ontspannen bezigheid lijkt en onschuldig lijkt voor de gezondheid zijn er toch nog wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Eigenlijk rook je gewoon tabak en of deze tabak nu een lange weg door de waterpijp aflegt, of je het direct inhaleert, het roken er van blijft slecht.

In tabak zit teer en nicotine, wat zeer slecht is voor de gezonheid. Meestal worden dit een beetje verdoezeld door de aroma’s die een waterpijp heeft. Ook heeft het water in de waterpijp een koelende werking zodat je de rook langer en dieper kan inhaleren. Dit heeft als gevolg dat je hier een grotere hoeveelheid van binnen krijgt.

waterpijp 3

Author: admin

Share This Post On