Is een woningontruiming duur?

Een woning of ander pand ontruimen, dat is in de meeste gevallen geen optie. Als er iemand komt te overlijden of er is sprake van een faillissement, dan is het belangrijk dat de woningontruiming Hardinxveld zo snel én vlot mogelijk gebeurt.

 

Natuurlijk kost een woning ontruimen ook geld, en dat is een andere belangrijke factoren om rekening mee te houden. Hoe wordt de prijs van een ontruiming nu precies bepaald en welke factoren spelen hierbij een rol?

 

Factoren die de kostprijs van een ontruiming bepalen

Je woning laten ontruimen is een werk dat je het liefst van al zo snel mogelijk gedaan wilt hebben. In bepaalde gevallen is professionele hulp onmisbaar als een woning moet worden ontruimd:

 

– Bij het plotseling overlijden van de inwoner

– Bij een onbewoonbaarverklaring

– Bij grondige, structurele verbouwingen

 

De prijs van de ontruiming wordt door een aantal zaken bepaald:

 

1. De omvang van het werk

Hoe meer spullen en inboedel er weggehaald moet worden, hoe meer je doorgaans betaalt voor een woningontruiming. Dat spreekt voor zich. Het is dus een goed idee om op voorhand een inschatting van de prijs te laten maken op basis van de omvang van de inboedel én de oppervlakte van de leeg te halen ruimte. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

 

2. Het type inboedel en spullen

Daarbij zal de kostprijs ook voor een groot stuk bepaald worden door hoeveel spullen er staan, en welke. Gaat het om zware meubelstukken die koste wat het kost niet beschadigd mogen worden, of grote machines? Of zijn het vooral kleinere spullen die eigenlijk toch weg mogen en dus niet bepaald met zorg moeten worden gehanteerd? Afhankelijk van de situatie zal een professioneel ontruimingsbedrijf meer of minder aanrekenen!

 

3. Een professionele service of niet

Ten slotte wordt de prijs natuurlijk ook beïnvloed door de manier waarop je het werk doet. Laat je het over aan een professioneel bedrijf of steek je zelf de handen uit de mouwen? Veel mensen denken geld te sparen door het zelf te doen, maar houd er rekening mee dat het werk in dat geval vaak véél langer duurt en meer risico’s op schade met zich meebrengt. Een professional inschakelen helpt je dergelijke risico’s te vermijden – waardoor je uiteindelijk misschien toch geld bespaart!

Author: admin

Share This Post On