Je tuinset onderhouden

Het voorjaar komt er weer aan dus dan wordt het weer tijd om je loungeset in de tuin te zetten! Haal het er gemakkelijk uit met een aantal van de tips in dit artikel. Het is belangrijk dat je je

tuinset, inclusief de stoelen, parasols en kussens goed beschermt. Maak snel een plan voor de opslag ervan, voordat het seizoen voorbij is.

 

  • Kies het juiste oppervlak: zorg ervoor dat de tuinmeubelen op het juiste oppervlak staan. Als je een modderige ondergrond kiest, zal dit snel de kwaliteit van de meubelen verpesten. Zorg er zeker voor dat kussens niet in contact komen met vies weer.
  • Draag tijdens het schoonmaken handschoenen: als je de meubelen schoon gaat maken, doe dan rubberen handschoenen aan.
  • Gebruik een slang in plaats van hogedrukspuit: zorg voor een slang die rustig water spuit en gebruik geen hogedrukspuit. Je wilt het vuil ervan af blazen zonder het te beschadigen.
  • Gebruik de juiste producten: gebruik een emmer en stop er een liter water in. Meng dat vervolgens met een milieuvriendelijke wasvloeistof. Je kunt nu de tuinmeubelen grondig schoonmaken om het resterende vuil te verwijderen. Werkt dit niet? Gebruik dan een sopje dat iets agressiever is.
  • Gebruik het juiste gereedschap: gebruik voor de kussens een spons, en een borstel voor spullen van hout. Schrob op hout altijd met de richting mee.
  • Afspoelen: als alles goed is ingesopt blijf het dan afspoelen en herhalen tot het schoon is.
  • Laat het drogen: laat de meubels nu in de lucht drogen en veeg op het einde nog met een doekje het laatste vuil eraf.

Als de tuinmeubelen schoon zijn gemaakt is het tijd om de meubelen goed op te slaan. Als je ze in het najaar niet gebruikt is het een goed idee om ze op te bergen. Het winterse weer zal er anders voor zorgen dat de kwaliteit hard achteruit gaat. Zoek een goede opslagplek en berg alles zorgvuldig op.

 

 

Author: admin

Share This Post On