Jouw mondzorg vacatures blijvend vervullen

Je hebt hard gewerkt om jouw orthodontiepraktijk of tandartspraktijk vanaf de grond op te bouwen. Je hebt een geweldig team opgebouwd en nu ben je klaar om uit te breiden. Het enige probleem is dat jij die mondzorg vacatures niet blijvend kunt invullen. Je krijgt of te weinig kandidaten, of de nieuwe werknemer gaat na enkele maanden alweer weg. Beide zijn natuurlijk een groot probleem. De oplossing? Dit blog! Lees snel verder hoe je jouw mondzorg vacatures blijvend kunt vervullen.

1. Een goede mondzorg vacature

De eerste stap om jouw vacature in de mondzorg in te vullen is het schrijven van een goede vacature. Dit lijkt misschien een no-brainer, maar het zal je verbazen hoeveel mensen hier niet de tijd voor nemen. Een goede vacature moet duidelijk, beknopt en gemakkelijk te lezen zijn. Het moet ook specifiek zijn over wat jij zoekt in een kandidaat. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een tandtechnicus die ook stoelervaring heeft, zorg er dan voor dat dit in de vacature wordt vermeld.

2. Correcte introductie van de nieuwe werknemer

Heeft de ideale kandidaat gereageerd? Gefeliciteerd met jouw nieuwe werknemer! Nu is het nog wel belangrijk om deze nieuwe aanwinst te behouden. En de belangrijkste stap daarin is de introductie. Dit is niet het moment om de nieuwe werknemer zijn of haar weg te laten vinden, maar jij moet het voortouw nemen. Geef een rondleiding over de werkplek, laat zien waar alles staat en stel alle collega’s voor. Zorg er ook voor dat er in die eerste dagen altijd iemand beschikbaar is voor vragen.

3. Opvolging na aanwerving

De eerste weken zijn cruciaal voor een nieuwe werknemer, maar ook daarna is het belangrijk dat je in de gaten houdt hoe het gaat. Houd regelmatig gesprekjes met je nieuwe aanwinst en kijk hoe hij of zij het werk bij jouw praktijk ervaart. Is er iets dat hem of haar belemmert om zijn of haar werk goed te doen? Door interesse te tonen in de ervaringen van je werknemers creëer je een vertrouwensband en vergroot je de kans dat ze langer bij je praktijk blijven!

De voordelen van het permanent invullen van jouw vacatures

  1. Verhoogde productiviteit: Met een volledig personeelsbestand kan jouw praktijk optimaal functioneren. Deze verhoogde productiviteit kan leiden tot meer patiënten en een hogere winst.
  2. Verbeterd moreel: Werknemers die zien dat hun bedrijf moeite doet om vacatures in te vullen, zullen zich eerder gewaardeerd voelen. Dit verbeterde moreel kan leiden tot meer loyaliteit en behoud van personeel.
  3. Lagere kosten: Doordat je niet steeds een nieuwe vacature hoeft te (laten) schrijven en verspreiden, scheelt dit een hoop kosten.
  4. Betere werksfeer: Werknemers die zich thuis voelen in jouw praktijk verhogen de werksfeer. En dat zal er wederom voor zorgen dat ze minder hard op zoek gaan naar een andere baan. Want salaris is belangrijk, maar werkplezier ook. Zorg dus dat ze bij jou beide krijgen!

Author: admin

Share This Post On