Natuurstenen tegels

Degelijke natuurstenen tegels worden gewonnen uit de natuur. Er zijn verschillende soorten natuurstenen tuintegels met allemaal hun eigen eigenschappen. Wanneer je op zoek bent naar tegels voor in je tuin kun je verschillende keuzes maken. Kenmerkend van natuurlijk stenen tegels zijn dat ze zeer duurzaam zijn en vrij gemakkelijk te onderhouden.

Een zeer geschikte natuurstenen tegel voor in de tuin is de marmer tegel. Deze is meestal vrij licht van kleur en heeft een nostalgische uitstraling. Deze steensoort valt op door de gekleurde aders die door de steen lopen. Marmer kan door uv-straling wat verkleuren maar dit valt niet op doordat marmer vrij licht is van kleur. Deze tegel is erg duurzaam en bestand tegen vorst en ook geschikt bij intensief gebruik.

Graniet tegels zijn ook zeer geschikt op te gebruiken in de tuin. Voordeel van deze steensoort is dat het in vele verschillende kleurtinten te verkrijgen is. De kans op verkleuren is bij graniet niet aanwezig. Doordat deze steensoort heel hard is en niet krasgevoelig zal deze tegel erg lang mooi blijven zodat je er een lange tijd plezier van hebt. Het oppervlak van de steen kan naar wens afgewerkt worden. Je kunt kiezen voor een glanzend of dof oppervlak.

Uiteraard kun je nog een keuze maken tussen de verschillende afmetingen van de tegels. Dit is vooral een kwestie van smaak en heeft natuurlijk ook te maken met de afmeting van de tuin die getegeld moet worden. Ook een combinatie van verschillende afmetingen tegels wordt vaak gekozen. Dit zorgt voor een speelse en karakteristieke uitstraling.

Author: admin

Share This Post On