Onderhouden van de transportband

Of het nu in de industrie is of in de landbouw, een goed functionerende transportband is het hart van de productie. Tegenwoordig staan transportbanden niet altijd meer vast. Vooral in de landbouw wordt er voornamelijk gewerkt met mobiele transportbanden, omdat er in de landbouw niet op dezelfde plaats het productieproces plaatsvindt, zoals in de industrie. Deze kunnen gemakkelijk verplaatst worden naar de locatie waar ze benodigd zijn. Kortom of het nu om een mobiele of een vast transportband gaat, deze moet goed blijven functioneren. Hier is het nodige onderhoud voor nodig, anders moet je op korte termijn een nieuwe transportband kopen. In dit artikel geven we aantal tips voor het onderhouden van de transportband.

Voer regelmatig controles uit

Het uitvoeren van controles is zeer belangrijk voor het onderhoud van de transportband. Zijn er duidelijke beschadigingen te vinden aan bepaalde onderdelen? Dan kan het geen kwaad om hier alvast op in te spelen en wat nieuwe onderdelen van de transportband aan te schaffen. Dan kunnen de beschadigde onderdelen tijdig worden vervangen, zodat de transportband niet stil komt te liggen. Dit kost namelijk veel meer geld. Ben je van plan om een tweedehands transportband te kopen? Controleer dan bij de aankoop uitvoerig de staat van de transportband.

Voer metingen uit

Om te weten of de transportband nog goed functioneert is het belangrijk om voortdurend metingen uit te kunnen voeren. De prestaties van de transportband dienen vervolgens ergens te worden genoteerd. Wanneer de prestaties van de transportband langzaam aan het afnemen zijn dan is het goed om er een monteur naar te laten kijken, om de transportband weer functioneel te maken. Let hierbij wel op dat de transportband wordt gecontroleerd als hij met en zonder producten draait.

Schoonhouden van de transportband

Het schoonhouden van de transportband is ook voor de transportband zelf belangrijk. Op deze manier zal er minder snel slijtage ontstaan, wat uiteindelijk ten goede zal komen van de levensduur van de transportband. Daarnaast is het ook voor de producten die vervoerd moeten worden op de transportband ook belangrijk, zodat aan de hygi├źne eisen wordt voldaan.

Author: admin

Share This Post On