Optimale dienstverlening door de juiste ondersteuning op kantoor

Wanneer een bedrijf groeit en de baas zelf taken niet meer in zijn of haar eentje wil of kan doen, kan een secretaresse uitkomst bieden. De functie van secretaresse houdt in dat een groot aantal administratieve taken uitbesteed worden aan jou, zoals dossiers bijhouden en deze archiveren, post verwerken, verzuimbegeleiding aansturen,  meetings organiseren en hier verslag van doen. Dit levert meer tijd en energie op voor jouw leidinggevende en diens kernactiviteiten binnen het bedrijf. Bij sommige bedrijven kun je overigens een combinatie vinden met het werk aan de receptie. Hierdoor heb je nog meer variatie, want er kunnen bezoekers of leveranciers aan de balie verschijnen. Je dient dus op de hoogte te zijn van het hele reilen en zeilen op kantoor.

Opleiding tot secretaresse
Tijdens een opleiding tot secretarieel medewerker gaat het gelukkig niet alleen maar meer om blind typen. Ja, goed notuleren is nog steeds een vak, maar je vaardigheden reiken verder. Je ontwikkelt je schriftelijke taalvaardigheden, zodat er geen post of e-mail met fouten de deur uit gaat. Je spreekt meer dan alleen Nederlands, omdat de zakenwereld ook steeds internationaler wordt. En het communiceren met je baas is soms ook niet altijd makkelijk. Dus je assertiviteit ontwikkelen is zeker van belang.

Duur van opleiding
Een opleiding tot secretarieel medewerker kun je al in ongeveer een jaar afgerond hebben. Deze periode is te overzien, want soms heb je de tijd of de middelen niet om een studie te doen die langer duurt. Met een deeltijdopleiding kun je je studie ook nog combineren met andere activiteiten. Wellicht heb je al parttime werk, maar wil je je horizon verbreden en je kansen op de arbeidsmarkt vergroten. De investering die je moet doen om dit te bereiken, valt dan reuze mee.  De beslissing nemen om weer te gaan studeren word je makkelijk gemaakt.

 

Author: admin

Share This Post On