Prestatie inkoop? Dit moet je weten!

Prestatie inkoop, ook wel Best Value Procurement genoemd, is een vak apart. In dit artikelen gaan we je vertellen wat je moet weten over prestatie inkoop. Zo ben je helemaal op de hoogte van dit zeer specialistische vakgebied!

Most Economically Advantageous Tender-principe

Prestatie inkoop is een vrij nieuwe inkoopmethode. Het heeft echter wel de basis kenmerken van de aanbestedingen die gana volgens het Most Economically Advantageous Tender principe. Hierbij wordt dus goed gekeken naar de kwalitatieve en technische aspecten van de aanbesteding. Ook de duurzaamheid wordt in acht genomen. Dat is belangrijk om te weten.

 

Systeem

Bij prestatie inkoop wordt het systeem gehanteerd met de beste waarde van ingekochte goederen of diensten. Dit wordt beschreven middels een vergelijking van kosten en baten. Partijen die zich inschrijven worden goed onderzocht. Hoe dit wordt gedaan? Onder meer wordt hierbij gekeken naar meetbare kengetallen.

 

Het doel: minimalisatie van risico’s
Een belangrijk doel van prestatie inkoop is het zo klein mogelijk of zelfs wegnemen van risico’s. Hierbij wordt goed gekeken naar de toegewezen informatie en hoe deze wordt gebruikt. Des te beter de beslissingen worden gemaakt wat de kans op risico’s dus wegneemt.

 

Het is belangrijk om te realiseren dat prestatie inkoop meer gebaseerd is op de natuurwet dan dat het daadwerkelijk een manier van aanbesteden is.

 

Meer uitleg nodig?

We hebben je proberen uit te leggen wat prestatie inkoop precies inhoudt. Wil je meer weten over prestatie inkoop? Ga dan eens praten met een specialist op het gebied van prestatie inkoop. Hij of zij kan je verder helpen op dit gebied.

 

 

 

Author: admin

Share This Post On