Soorten infrarood sauna’s

Helaas is er vaak een verwarring binnen de infrarood scene. Dit komt omdat er verkeerde voorlichting wordt gegeven. De uitleg van de werking van de infrarood sauna wordt onnodig ingewikkeld gemaakt. In dit artikel zullen we proberen de werking op een wat makkelijkere manier uit te leggen.

De infraroodstraling is uiteraard niet te zien. Er zijn verschillende stralingen:
– Infrarood A: de korte golf infrarood
– Infrarood B: de middengolf infrarood
– Infrarood C: de lange golf infrarood

Het is eigenlijk erg makkelijk. De infrarood A dringt en verst door in je huid. Deze straling gaat tot ongeveer maximaal 5 millimeter je huid in. Dit reikt daarom door de huid tot de spieren, vezels en gewrichten. Infrarood C gaat het minst ver en verwarmt eigenlijk alleen de de opperhuid. Uiteraard zit infrarood B daar tussenin.

Er zijn ook verschillende stralers die deze infrarood golven produceren. De infraroodlampen gebruiken de infrarood A soort en is dus het sterkst in zijn soort. Deze lamp maakt ook licht. Het heeft een oranje kleur en ziet er soms ook rood uit, omdat er bijvoorbeeld een kleurfilter overheen zit. Dit zijn eigenlijk de professionele stralers die je ook in de welness ziet of bij de fysiotherapeut.

Daarnaast heb je de donkerstralers. Deze is minder sterk en heeft geen infrarood A golf. Vaak heeft de infrarood C golf, maar bepaalde types hebben ook infrarood B. Deze is dus minder effectief.

Tot slot heb je nog de warmtepanelen. Deze hebben slechts de infrarood C golven. De temperatuur is dan ook niet erg hoog. Wel rijkt het vaak een grotere oppervlakte waardoor er in totaal veel warmte geproduceerd kan worden. Therapeutisch heeft deze het minst effect. Dit komt dus door de lage temperatuur en de soort golven die gebruikt worden. Er zijn gebruikers die deze wel de voorkeur geven vanwege de milde warmte. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Kies dus de juiste stralers voor jouw infrarood sauna.

Author: admin

Share This Post On