Tips voor een leuke, flexibele tuin

Je tuin is een plek waar je heerlijk tot rust moet kunnen komen en waar je van wilt genieten. Een groene tuin, met veel planten en bloemen is dan fijn, je wilt immers dat je tuin er leuk uitziet. Om je daarbij te helpen, geven we je hieronder een paar tips. Zo zorg je ervoor dat je een vrolijke, frisse tuin hebt om van te genieten.

Wieltjes onder bloembakken

Als je niet zo’n grote tuin hebt, heb je misschien niet veel plek om planten in de volle grond te plaatsen. Een paar grote bloembakken zijn dan een goede optie. In zulke bloembakken past behoorlijk wat groen en je kunt ze makkelijker kwijt. Wanneer zo’n bloembak echter vol zit, wordt deze ook enorm zwaar en vervolgens lastig te verplaatsen. Door wieltjes van WielenOutlet onder je bloembakken te plaatsen, hoef je je geen hernia te tillen wanneer je de bloembakken een keertje te verplaatsen. Dat verplaatsen van die bloembakken is trouwens ook hartstikke leuk, het zorgt er namelijk voor dat je tuin er nooit hetzelfde uitziet. Je kunt natuurlijk de planten in de bakken regelmatig verwisselen, maar door ze ook op andere plekken te zetten, lijkt het haast alsof je een geheel nieuwe tuin hebt aangelegd. Leg dan ook nog eens nieuwe kussens in je tuinset en je hebt een prachtige nieuwe look.

Ga voor verschillende planten

Verschillende planten in de tuin is natuurlijk sowieso leuk, maar als je er goed over nadenkt, zorg je ervoor dat je tuin het hele jaar door groen is en bijna het hele jaar door bloemen heeft. Plant bijvoorbeeld niet alleen bloemen die in het voorjaar en de zomer bloeien, maar ook bloemen die in het najaar en soms zelfs in een deel van de winter bloeien. Zo kun je het hele jaar door optimaal genieten van je tuin. Verder is zoiets als een bijenzaadmix bijvoorbeeld wel leuk. Dit is een mix van zaden voor wilde bloemen. Het voordeel van deze zadenmixen is dat ze prachtige bloemen ontwikkelen en dat er veel verschillende soorten in zitten, waardoor de mix een lange bloeiperiode heeft. Daarbij is zo’n mix erg goed voor de natuur, want het ondersteunt bestuivers, zoals bijen.

Neem een boom

Heb je wat meer plek in je tuin? Dan is een boom zeker een aanrader. Een boom behoeft namelijk weinig onderhoud, maar brengt wel veel voordelen naar je tuin. Zo is het vaak een goede schuilplaats voor verschillende vogels en andere dieren. Wanneer het in de zomer erg warm is, kan de boom voor schaduw zorgen en als je voor een boom kiest zoals een walnootboom, kun je ieder jaar genieten van de vruchten die eraf komen.

Author: admin

Share This Post On