Tips voor het inrichten van je keuken.

Droom jij al jaren van het runnen van je eigen horecagelegenheid? En is dit eindelijk het moment waarop je start met je eigen restaurant of bar? Dan wil je natuurlijk wel dat alles vlekkeloos verloopt, van de inrichting van je keuken tot het aannemen van geschikt personeel. Om je hierbij een handje te helpen zetten we in deze blog een aantal valkuilen op een rijtje bij het inrichten van horeca keukens. Zo ben jij op de hoogte van deze valkuilen en kun je ze met gemak voorkomen!

Gebrek aan loopruimte

Vooral in kleine keukens is gebrek aan loopruimte een veelvoorkomende valkuil. Bij het inrichten van de keuken wordt alle apparatuur heel dicht bij elkaar geplaatst. Dit lijkt handig, omdat de keuken zo klein is. Maar het is een veel beter idee om de apparatuur net wat verder van elkaar af te zetten, waardoor er loopruimte ontstaat. Als de apparaten dicht bij elkaar staan, kan er vaak maar één persoon bij. Als je wat ruimte over laat, kunnen er meerdere koks tegelijkertijd werken. En dat zorgt voor meer productiviteit en efficiency.

Te weinig koelruimte of koelruimte op de verkeerde plek

Een andere veelgemaakte fout bij het inrichten van een horecakeuken is te weinig of te kleine koelruimtes. Koelruimte is nou eenmaal ontzettend belangrijk om gerechten te kunnen bewaren. En tegenwoordig worden convenience producten steeds populairder, waardoor het nodig is om genoeg koelruimte te hebben. Ook is het belangrijk dat de koelruimte op de goede plek staat. Het is handig als de koelruimte dichtbij de ontvangst van de goederen is, zodat de producten niet eerst de hele keuken door hoeven. Als je op zoek bent naar professionele koelkasten en vrieskasten kun je terecht bij Keukenstudio Regio Oost

Te weinig opslagruimte voor materialen

Ook moet er genoeg plek zijn om alle materialen kwijt te kunnen. Vaak blijkt dat er te weinig plek is, wat dan op een vervelende manier moet worden opgelost. Zo hebben koks bijvoorbeeld minder plek op hun werkbanken en kunnen dus minder grote hoeveelheden in een keer produceren. Het is belangrijk om van te voren goed te kijken hoe veel materialen je hebt en of je deze allemaal kwijt kunt. Ook moet er genoeg werkruimte over blijven om bijvoorbeeld borden op uit te stallen.

Een slechte afzuigkap en slechte luchtcirculatie

Een slechte afzuigkap kan ervoor zorgen dat er rook en dampen blijven hangen waar je maar slecht doorheen kunt kijken. Daarom is het belangrijk om te investeren in een grote afzuigkap die sterk genoeg is. Ook luchtcirculatie is erg belangrijk in een keuken. Er moet frisse lucht naar binnen komen, en deze lucht moet goed worden gefilterd. Dit bevorderd het werkklimaat voor de koks.

Author: admin

Share This Post On