Voordelen van HTML 5 banners

In het verleden zou een enkele afbeelding of “statische” afbeelding met afbeeldingen en tekst de boodschap perfect overbrengen. Als u bijvoorbeeld bloemen verkoopt, kan een eenvoudige afbeelding van een bloemstuk met een boodschap helpen om klanten aan te trekken. Hoewel deze methode nog steeds werkt en veel succes heeft, wat als u uw banneradvertenties naar een hoger niveau wilt tillen? Er komen HTML5-geanimeerde banners!

HTML5 is de code of taal die wordt gebruikt om delen van een banner of de hele banner zelf te animeren. Dit kan het vervagen van een afbeelding zijn of woorden die over de banneradvertentie vliegen. Het kan ook een ‘responsief ontwerp’ worden genoemd.

De voordelen van een HTML5-banneradvertentie zijn enorm. Het grootste aspect is dat, ongeacht het apparaat of de browser waarop u zich bevindt, de banner hetzelfde wordt weergegeven en geanimeerd.

Andere voordelen zijn:

Kans om creatief te zijn. U hoeft niet langer al die informatie in één beeld te persen. Met HTML5-banners kunt u afzonderlijke dia’s of schermen maken met aanvullende informatie over elk, en tekst laten verschijnen en verdwijnen tijdens de animatie.

Meer memorabel. Laten we eerlijk zijn; we houden van glanzende en flitsende dingen. Waarom kiest u die aanpak niet voor uw gerichte display-advertenties? Door een meer gedenkwaardige advertentie te maken, zijn kijkers eerder geneigd om uw advertentie te onthouden dan een advertentie die slechts een gewone afbeelding is.

Grootte doet er toe. Tegenwoordig gebruiken meer mensen hun mobiele apparaten als hun primaire bron voor alles wat met internet te maken heeft. Een kleine statische banner die voor mobiele apparaten is gemaakt, kan er vaak wazig en onleesbaar uitzien. Met het gebruik van HTML5 en de mogelijkheid om meerdere dia’s te hebben, kan meer informatie worden toegevoegd en kunnen lettergroottes worden vergroot zodat ze beter leesbaar zijn.

Bereik doelgroepen op verschillende manieren. Sommige gebruikers gaan beter om met tekst, anderen met video en in sommige gevallen met eenvoudige interacties. Als u de HTML5-bannerindeling gebruikt, kunt u deze allemaal in één advertentie weergeven.

Verdwenen in een flits. In het verleden gebruikten ontwikkelaars Adobe Flash om geanimeerde banners te maken. Nu de meeste iOS-apparaten (Apple) en andere platforms Flash niet langer ondersteunen, is HTML5 nu de juiste keuze!

Author: admin

Share This Post On