Waar moet ik op letten bij een aanbouw?

Tijdens het realiseren van een aanbouw moet je op diverse dingen letten. Welke dingen dit zoal zijn beschrijven we in dit artikel.

 

  1. Minimale belemmering

Zorg ervoor dat als je de aanbouw direct tegen je huis wilt bouwen deze dezelfde hoogte heeft als je woning. Dit ziet er uiteraard veel mooier en netter uit. Dit kost je meestal wel wat meer omdat je de gevel er voor een deel uit moet halen, maar het maakt alles wel veel mooier.

 

  1. Ontwerp

Veel aanbouwen lijken enorm veel op elkaar. Maak dus van te voren een ontwerp zodat jouw aanbouw uniek is en opvalt tussen alle andere aanbouwen. Voor inspiratie van een unieke aanbouw kun je op Pinterest kijken en overleggen met deaanbouwexpert. Zij kunnen een design maken op basis van jouw wensen.

 

  1. Stijl

Natuurlijk moet de stijl van je aanbouw ook bij je huis passen. Het ziet er bijvoorbeeld enorm raar uit als je een jaren ‘30 woning hebt en dan een hyper moderne aanbouw neemt die alleen maar strakke lijnen heeft en grote ramen. Het is misschien wel een mooie aanbouw, maar het past niet bij de rest van het huis.

 

  1. Inrichting

De inrichting van een aanbouw is ook belangrijk. Je kan het totaal anders inrichten dan de rest van het huis. Zorg er hierbij wel voor dat het goed overloopt. Het moet nog wel mooi zijn uiteraard. De kleur van de meubels moeten bijvoorbeeld wel bij de kleur van de muren en vloer passen.

 

  1. Vergunning

Als je een aanbouw gaat bouwen moet je ook een vergunning aanvragen boven een bepaalde grootte. Je mag namelijk niet zomaar overal iets bouwen. De gemeente moet hier eerst toestemming voor geven. Als jouw aanbouw binnen die marge valt en je dus zonder vergunning mag bouwen moet je nog wel op het burenrecht letten. De meeste buren vinden het bijvoorbeeld wel fijn om nog wat zonlicht in de tuin te krijgen. Wanneer je dit blokkeert kunnen zij beroep doen op het burgerrecht. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat je je aanbouw weer moet afbreken.

Author: admin

Share This Post On