Wanneer je een auto nodig hebt voor je eenmanszaak

Heb jij je eigen eenmanszaak en ben je op zoek naar een leaseauto? Of ben je benieuwd of het Ć¼berhaupt mogelijk is om een auto te leasen? Het kopen van een goede (nieuwe) auto voor je bedrijf kan een behoorlijke investering zijn. Bij het leasen van een auto worden de kosten gespreid over meerdere jaren.
Je houdt dus geld over om in je zaak te investeren zodat je kunt groeien als ondernemer.

Wil je alles weten over het leasen van een auto voor je eenmanszaak? We bespreken het hieronder verder.

Waarom zakelijk leasen als eenmansbedrijf?

Is jouw eenmanszaak toe aan een bedrijfswagen? Dan sta je voor een keuze; Ga je een auto leasen, of ga je kopen?

Het aanschaffen van een auto brengt altijd kosten met zich mee. Naast de aankoop moet je ook nog denken aan kosten zoals wegenbelasting, onderhoud en eventuele reparaties. Dit soort kosten kunnen voor onzekerheid zorgen.

Door zakelijk te leasen kun je de kosten spreiden en weet je precies hoeveel er elke maand richting autokosten gaat. Je staat nooit voor verrassingen en je houdt geld over om andere belangrijke investeringen te kunnen doen. Op LeaseParcours.nl kun je meer lezen over de voordelen van zakelijk leasen als eenmansbedrijf.

Operational of Financial zakelijke lease voor je eenmansbedrijf?

Je kunt als eenmanszaak kiezen tussen 2 verschillende leasevormen, namelijk operational lease en financial lease.

Bij de Financial lease vorm word jij gelijk economisch eigenaar van de leaseauto. Dit betekent dat je lage (maandelijkse) leasekosten betaalt en je bent vrij om zoveel kilometers te maken als je zelf wil. Bij Financial lease zijn overige kosten niet inbegrepen. Is het contract afgelopen? Dan je zowel juridisch als economisch eigenaar van de auto.

Bij operational lease dien je de auto weer in te leveren na afloop van het contract. Je bent dus geen economisch eigenaar en wordt ook geen juridisch eigenaar. Als het ware huur je de auto, maar dit houdt wel in dat overige kosten gedeeltelijk of geheel inbegrepen zijn in de maandelijkse kosten. Denk aan verzekeringen en onderhoud. Bij operational lease staat het aantal te rijden kilometers altijd vast.

Author: admin

Share This Post On