Wat betekent een Babylonische spraakverwarring?

Dit is een Bijbels verhaal over het de bouw van een toren. Dit verhaal speelt zich af in de tijd dat er nog geen vertaalbureaus bestonden.

Het verhaal gaat als volgt: Het volk wou een hele hoge toren bouwen om dichter bij god te komen. God was hier niet zo van gecharmeerd en strafte het volk door diverse talen maken. Hierdoor konden de bouwvakkers elkaar niet meer verstaan. Hierdoor kwam de bouw stil te liggen.

Dit voorbeeld komt is een voorbeeld van als je iemand anders niet begrijpt. Dit verhaal is afgeleid van de Bijbelse geschiedenis van Babel. Babel was een nederzetting waarvan “Nimrod” aan het roer stond. Deze man wilde niks liever dan een hele hoge toren bouwen om zo in contact met god te komen en zo even machtig als hem te worden. De bouw werd halve wege onderbroken door god zelf. Deze schepte namelijk verwarring om iedereen en andere taal te laten spreken.

Deze nederzetting viel daarna uiteen omdat het volk niet meer met elkaar kon communiceren. De mensen die dezelfde taal spraken bleven ook in groepjes bij elkaar. En zo zijn er toch weer diverse volkeren gevormd.toren

 

Author: admin

Share This Post On