Wat is een LED-printer?

Heb je een nieuwe printer nodig voor thuis of op je werk? Dan heb je de keuze uit een enorm ruim aanbod. Je kunt kiezen voor de vertrouwde inkjetprinter of laserprinter, maar ook is er de LED-printer. Dit type printer is misschien wat minder bekend. Toch bestaan ze al jaren. Qua werking lijkt de LED-printer sterk op de laserprinter. De LED-variant heeft echter diverse voordelen, waar we je uiteraard graag meer over vertellen. Daarnaast ben je vast ook benieuwd naar de werking van LED-printers.

Hoe werkt printen via LED?

Zoals de naam al doet vermoeden werkt een LED-printer met LED-lampjes. In de printer zit een cluster van kleine lampjes. Deze verbruiken heel weinig energie en geven toch een krachtig licht af. Met behulp van dit licht wordt de tekst of de afbeelding razendsnel overgebracht op het papier. Voor je nieuwe LED-printer heb je een speciale toner nodig. Deze toner gebruikt weinig energie en gaat lang mee. Hierdoor is een printer met LED technologie veel beter voor het milieu. Bovendien heb je bij een LED-printer een kleinere kans op vastlopen. Dit komt doordat elk vel papier maar één keer door de printer loopt.

Voordelen van LED-printers

De LED-printer heeft verschillende voordelen ten opzichte van laserprinters en inkjetprinters. Eén van de belangrijkste is het feit dat de afdrukkwaliteit simpelweg veel beter is. Daarnaast verbruikt een LED-printer veel minder energie en stoot hij minder fijnstof uit bij het printen. Verder heeft de LED-printer minder en vooral ook veel kleinere onderdelen. Hierdoor is het apparaat zelf ook een stuk compacter. Ideaal als je weinig plek hebt op je werkplek. Ook gaat een LED-printer veel langer mee dan andere soorten printers. Andere pluspunten zijn de snellere printtijd en de lagere productiekosten per apparaat.

Zelf een LED-printer kopen

Ben je overtuigd van de voordelen van de LED-printer en wil je zelf ook een exemplaar aanschaffen? Dan kun je natuurlijk een gloednieuw exemplaar kopen. Daarnaast kun je ook opteren voor een refurbished printer van HP. Deze is volledig gereviseerd en biedt dezelfde kwaliteit als een heel nieuw exemplaar. Een groot pluspunt is de lagere aanschafprijs en uiteraard is het gebruik van een tweedehands exemplaar ook veel beter voor het milieu.

Author: admin

Share This Post On