Wat is een straalcabine?

De straalcabine

In een metalen straalcabine worden voorwerpen gezandstraald m.b.v. straalmiddel. Ze worden veel gebruikt voor het verwijderen van roest en verf, ontbramen en het schoonmaken van onderdelen. De cabines zijn te koop in verschillende groottes en uitvoeringen. Straalcabines worden erg veel gebruikt in de automotive en ze staan in veel garages en werkplaatsen. meestal zijn deze cabines makkelijk te verplaatsten met een pompwagen.

 

Hoe werkt de cabine?
Een straalcabine heeft een cabine met een kijkscherm, waarin het te behandelen voorwerp geplaatst kan worden. Om met een straalcabine of straalketel te kunnen zandstralen moet deze worden aangesloten op een compressor.

Met een zandstraalpistool en speciale straalhandschoenen kan de spuiter het voorwerp in de cabine behandelen. Na behandeling is het voorwerp klaar voor verdere bewerking.

 

Uitvoeringen
De zandstraal cabines zijn gemaakt van sterk plaatstaal en ingespoten met poedercoating. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen van 90 tot wel 1200 liter. Standaard zijn de cabines voorzien van verlichting en van een klep of deur, zodat de te behandelen voorwerpen erin geplaatst kunnen worden.

Verkrijgbare opties zijn onder meer stofafzuiging, drukregelaars en voetpedalen voor eenvoudige bediening.

 

Soorten straalmiddel
Omdat er verschillende materialen zijn die gezandstraald moeten worden, zijn er ook verschillende soorten straalmiddelen. Enkele voorbeelden van straalmiddelen zijn: glaskorrels, siliciumzand, aluminiumoxide en normaal Korund. De straalmiddelen worden doorgaans geleverd in zakken van 25 kg.

 

 

 

Author: admin

Share This Post On