De 3d printers zijn steeds toegankelijker voor het grote publiek. Je kan een 3d printer anno 2018 al voor vele toepassingen gebruiken. Dat is deels te danken aan het gigantische aanbod, maar ook aan de interessante prijskaartjes. Voorheen kosten 3d printers een grof vermogen, maar hedendaags zijn de prijskaartjes relatief interessant.
De Prusa 3d printer staat te boek als één van de beste in zijn soort. Voorheen was de Prusa i3 MK2 gigantisch populair. Prusa heeft echter een opvolger gerealiseerd; de Prusa i3 MK3 printer. Deze printer is de volgende heerser op het gebied van 3d printers. Maar, wat betaal je nou eigenlijk voor zo’n printer?
Webshop
Je kan een 3d printer het makkelijkste aanschaffen via het internet. Je kan eerst alle specificaties bekijken, met elkaar vergelijken en vervolgens de aankoop doen.
Als we de verschillende webshops bekijken, zien we een aardig prijsverschil voor de Prusa i3 MK3 printer. Als voorbeeld hebben we webshop A en webshop B genomen.
Webshop A vraagt €789,00 inclusief BTW voor deze 3d printer. Deze webshop geeft daarbij aan dat ze dezelfde prijs hanteren als Prusa zelf doet.
Bij webshop B vraagt men echter €1009,00 voor dezelfde 3d printer. Dat is een aanzienlijk prijsverschil, maar dat is wel te verklaren.
Webshop A biedt namelijk een zelfbouwpakket aan voor de Prusa i3 MK3. Dat betekent dat je de printer zelf nog in elkaar moet sleutelen.
Bij webshop B is de 3d printer al helemaal in elkaar gezet voor je. Het in elkaar zetten van de printer neemt ongeveer 10 tot 12 uur in beslag. Aan jou de keus; ga je voor een zelfbouwpakket tegen een lager bedrag? Of ga je liever voor het gemak en kies je voor de duurdere variant waarbij je niks meer hoeft te doen?
Bij de aankoop van een 3d printer moet je je tevens realiseren dat er nog een bepaald budget voor accessoires bij kan komen. Je hebt tenslotte ook materiaal nodig om een 3d print te kunnen realiseren. Hou hier dus goed rekening mee
Recente reacties