Wat zijn schroefpalen nu juist en wat geven ze van functie?

Schroefpalen zijn geluidsarme en trillingsvrije funderingspalen. Die worden gebruikt om gebouwen of constructies op zijn plaats te houden zodat deze palen het gewicht kan dragen van de muren of plafonds die worden gebouwd. Deze palen zorgen er ook voor dat om het stabiel te houden tegen onder andere hevige winden, zware belastingen,…

Met behulp van een schroefdraad zorgt deze er voor dat een gat wordt geboord in de vaste grond. Boven deze schroefdraad zit een soort kegel die tegen de wanden van het geboorde gat duwt om deze stevig vast te houden. Doordat het gat geboord is, trek je de boor terug en wordt hierdoor beton gestuwd. Doordat je gebruik maakt van een schroefpaal kan je de gewenste grootte van de paal zelf nog bepalen nadat het gat gevuld is met beton. Hierbij is het verschil dat je bij het uittrekken van de schroefpaal links uitdraait in plaats van rechts zodanig om de schroefvorm te kunnen maken.

MW-8-650x265

Wat zijn de voordelen nu van schroefpalen?

  • Deze zijn volledig vrij van trillingen
  • Je hoeft niet te boren in de grond
  • Er is een goede draaivermogen terwijl de paaldiameter redelijk klein is
  • Deze is over de volledige lengte mogelijk

Hierbij kan u voor heel wat zaken deze schroefpalen gebruiken. U kan deze namelijk gebruiken bij nieuwe gebouwen die geplaatst worden zoals; woningbouw of nieuwbouw projecten. Omdat deze voor erg weinig geluidsoverlast zorgen tijdens de werken worden deze meestal hiervoor gebruikt. De paallengte is ongeveer tot 27 meter hoog en heeft een diameter dikte van 310 mm tot 750 mm.

Author: admin

Share This Post On