Welke gasfles mee op vakantie?

Welke gasfles heb ik nodig, wat voor gas heb ik nodig, hoe kan ik een fles bijvullen? Dit zijn misschien vragen die je hebt voordat je op vakantie gaat. Op het eerste gezicht lijkt het misschien best moeilijk, eng of gevaarlijk, want hoort af en toe toch wel dat er wat mis gaat met gas. Gelukkig valt dit best mee en als je de onderstaande tekst leest is de kans klein dat er wat fout gaat op uw vakantie.

De hoeveelheid gas in kilogrammen wat je wij aanraden om mee te nemen op vakantie is afhakelijk van diverse factoren. Het aantal personen, de kookmogelijkeden en het gebruik van een kachel/koelkast. Meestal staat op al gasverbruikers hoeveel deze verbruiken. Dit wordt uitgedrukt in grammen per uur. Houd er wel rekening mee dat een koelkast veel langer aanstaat dan bijvoorbeeld een gaspitje.

In het algemeen is er onderscheid te maken in twee soorten gassen Butaan of Propaan. Het grote verschil zit hem in de gebruikstemperatuur, waar je Propaan kan gebruiken tot -42c, werkt Butaan bij 0c niet meer. Dit komt door een de reactie van butaan op de omgevingstemperatuur. Gaat u dus alleen zomers kamperen dan raden wij Butaan aan!

Butaan en Propaan flessen kun je laten bijvullen bij Woonwinkel Rijssen, tevens verkopen wij ook 5kg propaan universeel – 5kg propaan Primagaz – Benelight light 5kg – campingaz 901 – 904 -907.

gasflessen-breed

Author: admin

Share This Post On